Om smaakvolle hartige en zoete taarten te kunnen aanbieden, heb je ingrediënten van hoge kwaliteit nodig. Deze kwaliteit is gebaseerd op verschillende criteria die wij van essentieel belang achten: ethische productie, respect voor het milieu, respect voor de seizoenen en vooral lokale producten die niet te lijden hebben onder de gevolgen van langeafstandstransport. Vers fruit en verse groenten, biologische bloem, Belgische vis en Belgisch vlees. Ontdek de verschillende lokale producenten waarmee wij dagelijks samenwerken.
Voor onze fruittaarten
Onze fruittaarten worden gemaakt met Belgische streekproducten op basis van de verschillende seizoen. In de herfst gebruiken wij voor onze appelbloem-taart Red Love en Pirouette appels van Goffin, waarvan de boerderij in het hart van de Haspengouw ligt, in Rosoux-Crenwick. De kersen voor onze kersentaart komen ook van deze boerderij.
Andere zomerse taarten: de aardbeien voor onze beroemde aardbeientaart komen uit Gerpinnes (Les Fraises du Village) en Saint-Denis (Horticulture Jamart), terwijl de frambozen voor de frambozentaarten worden geleverd door de Ferme de l'Abbaye in Boneffe.
En onze hartige taarten
Wat is er beter dan goede, sappige, smakelijke groenten? Dit is wat G.R.O.W. ons biedt met hun tomaten en courgettes die we gebruiken voor onze hartige taarten. Deze Waalse coöperatie, gevestigd in Sart-Bernard, maakt gebruik van processen die erop gericht zijn de bodem te beschermen en een duurzame productie op lange termijn te waarborgen voor de toekomstige generaties.
De asperges voor onze risottotaart met asperges en kip komen van de Ferme des grands prés in Liberchies.
Kwaliteitsvolle kaas
Voor onze quiches en hartige taarten gebruiken we verschillende Belgische kazen, zoals de kaas van Herve in de gegratineerde quiche met witloof of de abdijkaas van Chimay (en hun bier) in de Chimay-quiche. Het is ook op het domein van Herve, bij de kaasmakerij Régal, dat we de beste witte kaas met fijne kruiden vinden voor verschillende van onze beroemde recepten (fijne courgettetaart, fijne zalmtaart, worteltaart).
Tot slot gaan we voor de bereiding van onze heerlijke kaastaarten naar Vendée, naar de kaasmakerij van Beillevaire, die bekend staat om haar liefde voor de streek en de zuivelfabriek waarvan de witte kaas van superieure kwaliteit is. Wij hebben daar ook de Brie kaas uitgekozen voor onze quiche met brie en spinazie en geitenkaas voor al onze hartige taarten die deze kaas bevatten (zoals bijvoorbeeld voor de fijne taart met wortel en geitenkaas).
Vlees, charcuterie en vis
België beschikt over heerlijke producten, ook op het gebied van vlees en vis. Zo halen wij ons spek bij La salaison du Condroz voor onze quiche lorraine en ons rundvlees bij de slagerij van Valfrais in Ciney voor onze tomatentaart met kefta.
Wij werken ook nauw samen met de befaamde slagerij Dierendonck, van wie wij Coppa de Boeuf bruiken voor onze tartelette du boucher (binnenkort verkrijgbaar).
Tot slot hebben wij het atelier van Dawagne in Fleurus gekozen voor hun gerookte zalm (deze wordt gebruikt in onze fijne zalmtaart en in onze quiche met courgette en zalm).
Chocolade
Voor onze 'intense chocolade'-taart moesten we een Belgische chocolade van hoge kwaliteit kiezen. Wij hebben daarvoor de chocoladefabriek François Deremiens in Prouvy (provincie Luxemburg) uitgekozen, die bekend staat om zijn intense en ongelooflijk verslavende chocolade.
Geen deeg zonder bloem
De basis van onze taarten: goede biologische bloem met een natuurlijke, authentieke smaak. Deze onberispelijke, gecertificeerde kwaliteit en de knowhow van de molenaars vinden we terug in de Moulin d'Oudenaarde, waar we de bloem voor al onze patisserie aankopen.