Een samenwerking die zich inzet voor duurzame landbouwG.R.O.W, onze tuinbouwpartner

Les Tartes de Françoise kondigt met trots aan dat zij zich begin 2022 bij de coöperatie G.R.O.W. hebben aangesloten. De missie is samenwerken om mensen en aarde te voeden door middel van duurzame landbouw met een positieve impact op het milieu. Via deze coöperatie neemt Les Tartes de Françoise graag deel aan dit grote ethische project, zowel op milieu- als op sociaal gebied.

tarte fine bio

Wie is G.R.O.W?

G.R.O.W (Growing Resilient Organic World) is een Belgische moestuincoöperatie die in oktober 2018 is opgericht. Aan de basis van dit initiatief staan vijf ecologisch georiënteerde jeugdvrienden die de ambitie hebben om dingen tot stand te brengen op agro-milieugebied.

 

Waarin is G.R.O.W. gespecialiseerd? Werken aan een levende bodem om winstgevende landbouw en kwaliteitsvoeding te bevorderen. Op die manier willen ze voeding in België een nieuwe plaats geven en zoveel mogelijk mensen op een gezonde manier voeden.

Grow et les tartes de francoise

Wat is landbouw op levende bodem nu juist?

Landbouw op levende bodem bestaat uit het behoud van de fysieke structuur van de bodem. Geen mechanische ingrepen, maar groenbemesting om de bodemfauna te beschermen en te voeden. Deze methode heeft vele voordelen:

  • Bevordert de biodiversiteit;
  • Vermindert de uitstoot van broeikasgassen door meer CO2 op te slaan;
  • Verhoogt de productiviteit van het land;
  • Geeft de groenten een betere voedingskwaliteit (wat betreft suikergehalte, vitaminen en sporenelementen) en smaak (vollere smaak).
tarte bio

Een duurzame verbintenis voor Les Tartes de Françoise

Overtuigd door de duurzame en ecologisch verantwoorde dynamiek van de G.R.O.W.-coöperatie, heeft Les Tartes de Françoise begin 2022 besloten om in dit ethische project te investeren. Voor G.R.O.W stelt deze steun hen in staat hun infrastructuur te ontwikkelen en meer te produceren in termen van hoeveelheid en variëteit.

 

Voor Les Tartes de Françoise biedt dit een garantie van verse, lokale, seizoensgebonden en weinig milieubelastende producten om heerlijke taarten te maken. Dit is een andere manier om onze CO2-impact te verminderen en de kwaliteit van onze recepten verder te verbeteren.

 

Vandaag vind je de courgettes en tomaten van G.R.O.W. al terug in onze twee fijne hartige taarten: de fijne courgettetaart en de fijne tomatentaart. Dankzij dit partnerschap en de ontwikkeling van de coöperatie zullen wij binnenkort ons assortiment kunnen uitbreiden en je nieuwe hartige maar ook zoete producten kunnen aanbieden. Stay tuned!