Les Tartes de FrançoiseOnze beloftes

Bij Les Tartes de Françoise zit ambacht en traditie in alles wat we doen. Je proeft onze savoir-faire in elke taart die we uit de oven halen — ons eerbetoon aan technieken die al decennia meegaan en die we met zorg doorgeven. De ingrediënten waar we mee bakken, daar zijn we streng op. Om authentieke smaken op je bord te krijgen, is liefde voor wat lekker is onze leidraad. Want we willen je bij elke hap iets bieden dat zo vers is dat het kraakt. En de service die we daaraan koppelen, die moet net zo lekker zijn als onze taarten.

Pâte à tarte

Met de hand gemaakt sinds 1994

Het verhaal van Les Tartes de Françoise start in 1994 in een kleine Brusselse keuken waar Françoise heerlijke handgemaakte taarten bereidde om haar gasten te verwennen. Haar liefde voor goed, eenvoudig en natuurlijk eten trok al snel de aandacht van restaurants in de buurt.

Vandaag is er niets veranderd, behalve het aantal ateliers. Dus zelfs wanneer het aantal taarten dat we produceren blijft groeien, blijft oog voor detail, know-how en kwaliteit van het allergrootste belang. Een hartverwarmend verhaal dat elke dag opnieuw in heel België wordt geschreven. Les Tartes de Françoise nodigt je uit om samen geluk en het plezier van goede, kwalitatieve creaties te delen.

Nos ingrédients de qualité

Ingrediënten van hoge kwaliteit

Het is geen geheim dat je kwaliteitsvolle ingrediënten nodig hebt om heerlijke zelfgemaakte taarten te bereiden. Daarom zijn de meeste van onze ingrediënten afkomstig van lokale producenten. Verse seizoensgebonden groenten en fruit, biologische bloem, eieren, boter en Belgische room. Een milieuvriendelijke en ethische aanpak is voor ons zeer belangrijk. Door lokale ingrediënten te kiezen, volgt ons assortiment taarten het ritme van de seizoenen. Zo zal je in de winter bijvoorbeeld nooit een aardbeientaart in onze ateliers vinden.

Préparation de la tarte aux figues

Versheid boven alles

Naast het feit dat wij onze taarten met de hand bereiden en het gebruik van ingrediënten van hoge kwaliteit hoog in het vaandel dragen, leggen wij ook de nadruk op de versheid van onze taarten. Elke dag doen er zo’n 50 tot 70 mensen alles aan om je van je favoriete taarten te voorzien. Zodra deze klaar zijn, worden ze snel naar onze verschillende ateliers vervoerd zodat wij je deze in minder dan 24 uur kunnen aanbieden.

 

Sommige van onze producten worden rechtstreeks in onze ateliers bereid of afgewerkt. Dit is het geval voor onze fruittaarten en onze merveilleux. Deze laatste kan op jouw verzoek (afhankelijk van het aantal klanten) in 1 uur tijd worden bereid.

Service clients

Klantgerichte service

Omdat we nog dichter bij jou willen zijn, hebben we een thuisleveringsdienst voor onze taarten ontwikkeld. Je kan onze taarten rechtstreeks bij jou thuis laten bezorgen, zonder dat je naar een van onze verkooppunten hoeft te gaan. Deze dienst is beschikbaar in vijf Belgische provincies (Brussel, Waals-Brabant, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Antwerpen). Onze taarten zijn ook af te halen in onze ateliers en in onze afhaalpunten in heel België.

Maar daar houden onze diensten niet op. Wij willen onze klanten meer bieden dan alleen maar taarten, hoe lekker deze ook zijn. Daarom staat ons personeel klaar om jou te helpen en je te adviseren over de beste combinaties (bijvoorbeeld coulis en dessertwijn voor zoete taarten of salades, dressings en drankjes voor hartige taarten).