Marie de Giey, ook bekend als Myokinawa, voedingsdeskundige, bezorgt ons haar recept voor gemberbier dat perfect bij onze fruittaarten past.
Let op, dit recept wordt in 2 stappen gemaakt omdat het hier om een fermentatieproces gaat!
STAP 1: Creatie van een ginger bug
Ingrediënten:
500 ml mineraal- of kraantjeswater
1 gemberwortel
Suiker.
Bereiding:
Meng water, gember en suiker in een glazen pot. Sluit de pot en meng.
Plaats de pot ergens op kamertemperatuur. Laat zo'n 4 à 5 dagen gisten. Voeg elke dag 1 eetlepel gember en 1 eetlepel suiker toe. Wanneer er kleine belletjes verschijnen (na enkele dagen), is je ginger bug klaar om gebruikt te worden. Dan kan je overgaan naar stap 2: Gemberbier maken.
STAP 2: Gemberbier maken
Ingredienten:
200 ml ginger bug
2 eetlepels suiker
1 citroen
1 liter mineraal- of kraantjeswater
Bereiding:
Neem een glazen fles (met een mechanische sluiting) en doe er het volgende in: 200 ml ginger bug (alleen de gefilterde vloeistof), 2 el suikers, het sap van een citroen en mineraal- of kraantjeswater. Laat voldoende lucht in de fles, want zo ontstaat er gas. Sluit de fles, plaats deze op kamertemperatuur gedurende 48 uur en laat hem af en toe gisten door ontgassing om een explosie te voorkomen.
Zet deze na 48 uur in de koelkast en geniet ervan!
Laat het smaken!
Voedingstip: In het recept wordt suiker gebruikt. Maar deze wordt verteerd door bacteriën en gist. Daarom is deze drank bijna volledig suikervrij en alcoholvrij.
Kant-en-klare oplossingen
Heb je niet voldoende tijd om gemberbier te maken? Ga dan voor een eenvoudige oplossing! Wij bieden je een selectie van dranken aan die perfect bij onze fruittaarten en feestelijke gelegenheden passen.