Ontdek onze geschiedenisDe geschiedenis van Les Tartes de Françoise start in 1994...

...in de kleine Brusselse keuken van Françoise. Françoise houdt van alles wat lekker, natuurlijk én eenvoudig is. Ze maakt heerlijke taarten waarmee ze haar vrienden en lokale restaurants weet te bekoren.

Le premier atelier

Het eerste atelier

Grote zoete en hartige taarten met een feestelijk en gastronomisch karakter

Al zeer snel opent het eerste atelier aan de Renbaanlaan in Elsene. Het is geen klassieke banketbakkerij. Je komt er meteen terecht in het atelier waar de taarten worden bereid. Je vindt er grote zoete en hartige taarten met een feestelijk en gastronomisch karakter. Taarten die je graag deelt met familie, vrienden en collega's. Taarten met een "net als thuis"-karakter zonder al teveel poespas om duimen en vingers bij af te likken. 

patissier tarte francoise

De geest en kwaliteit zijn hetzelfde gebleven

Vandaag de dag is er niets veranderd, behalve het aantal ateliers. De geest en kwaliteit zijn volledig hetzelfde gebleven: Verzorgd afgewerkte producten met oog voor detail en een grote liefde voor het vak. Met steeds meer aandacht voor seizoensproducten. Een Belgisch liefdesverhaal waar iedere dag opnieuw aan geschreven wordt. Les Tartes de Françoise nodigt je uit om samen met hen te genieten van de smaak en het plezier van lekker ambachtelijk werk.

Het bedrijf

Les Tartes de Françoise is één grote familie van gepassioneerde individuen met een dagelijkse missie om heerlijke taarten te creëren en te presenteren die jou gelukkig maken.

23ateliers
250medewerkers
1missie
1994

Waar het allemaal begon...

In een kleine oven in Sint-Gillis worden de eerste zoete taarten bereid: citroentaarten, appel met karamel, verkruimelde rabarber en zachte chocoladetaarten.

1998

Een periode van volop testen en experimenteren

Na een lange en moeizame ontwikkeling (want ja, het moest perfect zijn!) wordt de citroenmeringue eindelijk aan de klanten aangeboden.

Creatieve improvisaties

Les Tartes de Françoise maakt een interessante periode door van volop testen en experimenteren. Zo ontstaat de kersentaart waarbij de kersen één voor één met de hand ontpit worden en de meringue met rood fruit die men zelf met een vork schraapt!

1999

Eerste quiches

De eerste quiches worden geïntroduceerd: Quiche lorraine, broccoli met zalm, ham met spinazie en tomaat geitenkaas.

2000

Onze specialiteit

Groot gastronomisch moment: de ontwikkeling van het recept voor de witte kaastaart op een bedje van speculaas.

2001

Nieuwe uitdaging

Les Tartes de Françoise wordt de leverancier van Exki. De productie verdubbelt, de kwaliteit blijft hetzelfde!

2003

Eindelijk online

De geboorte van www.tartes.be, de nieuwe website van Les Tartes de Françoise. De lancering van de eerste online bestellingen. 

2004

Iemand vertelde mij over...

De vraag wordt steeds groter, dankzij mond-aan-mondreclame van iedereen die het genoegen heeft de taarten van Les Tartes de Françoise te proeven. Iedereen deelt de ontdekking met vrienden en familie. En die mensen delen deze ontdekking dan ook weer. 

2005

Aan de oevers van de Leie

Les Tartes de Françoise breidt uit naar Vlaanderen. In Gent opent het eerste atelier de deuren.

2008

Faciliteiten en uitrusting

De centrale productie van hartige taarten en het Exki-gamma wordt overgebracht naar een prachtig atelier in Seneffe.

2010

Een smakelijke Kerst

Introductie van de kerststronk met chocolade. Een grote klassieker met een moderne touch. 

2011

Dit is niet zomaar een quiche

Een nieuw assortiment taarten wordt geïntroduceerd: hartige taarten zonder toevoeging van ei of room. Onze sterren: kip kokosnoot gember, gekonfijte tomaat kefta en pompoen en spek.

Op de heuvel

De opening van het eerste atelier in Terhulpen is onmiddellijk een groot succes!

2012

Bladerdeeg

Er ontstaat een nieuwe jaarlijks traditie: de driekoningentaart.

Chocolade cookies

De introductie van de eerste chocolade cookies. Een reeks "snack"-producten wordt op de markt gebracht!

Bienvenue-Welkom-Welcome

In Ukkel en Waterloo worden twee nieuwe ateliers geopend.

Een fris idee

In Sint-Pieters-Woluwe, in de wijk Stockel, wordt het eerste atelier geopend dat uitgerust is met een koelcel om de producten te presenteren. In zekere zin een kleine revolutie.

2013

Bruxelles ma belle

De gelijktijdige opening van de ateliers in Auderghem en Jette zijn nogmaals een groot succes!

2014

Hip, hip, hoera!

20 jaar geleden kwam de eerste Les Tartes de Françoise taart uit de oven. Dit wordt gevierd!

2015

Van gisteren tot morgen

Er worden heel wat projecten gelanceerd in 2015, 2016, 2017... Allemaal met het kernidee dat Les Tartes de Françoise trouw blijft aan het creëren van smakelijke, handgemaakte taarten om te delen met vrienden en familie.

2016

Meer naar het noorden

In Vlaanderen worden vier nieuwe ateliers geopend: in Mechelen, Brasschaat, Kortrijk en Aalst.

2017

Er wordt verder uitgebreid

Les Tartes de Françoise landt in Leuven, Waver, Luik en Gerpinnes! Deze nieuwe ateliers verspreiden nog meer geluk in heel België.

2018

Het atelier aan de Zavel

Een nieuw atelier wordt geopend op twee stappen van het Zavelplein. Vlakbij het historische centrum van Brussel.

2019

In het hart van de Waalse hoofdstad

De opening van een gloednieuw atelier in het centrum van Namen om je ook daar een fantastische gastronomische ervaring te garanderen.

2020

Onderweg

2020, een speciaal jaar... Om zo dicht mogelijk bij onze klanten te blijven staan, hebben we een leveringsdienst ontwikkeld die we momenteel nog verder op punt aan het zetten zijn.

2022

Welkom Hasselt !

Na verschillende openingen in Wallonië en Brussel breiden we nu verder uit naar een nieuwe Nederlandstalige stad: Hasselt.

2023

Ontwikkelingen in Luik

2023 is zeker en vast het jaar van de Luikenaars. Na de uitbreiding van onze thuisleveringsdienst naar de provincie Luik, openen we een tweede atelier in de "cité ardente", Rue Saint-Paul, 11.

Van gisteren tot morgen

Er zitten nog veel meer projecten in onze (taart)dozen voor de komende jaren... Dit alles met één vast idee: dat Les Tartes de Françoise trouw blijft aan de geest van de oorsprong. Die van de handgemaakte taarten die geluk verspreiden.

Gelukis er om te delen

Aan onze geschiedenis wordt iedere dag opnieuw geschreven dankzij jullie en het plezier dat jullie ervaren in het delen van onze heerlijke taarten!

Ontdek hier al onze taarten