Herfstdecoratie tutorial WANDELING IN HET BOS

EEN TWEEDE LEVEN VOOR HERFSTBLADEREN

We houden van de herfst omwille van de warme kleuren. Kleuren die je ook ziet terugkeren in onze hartige taarten deze herfst: onze preisoufflé, onze fijne tartufata taart en onze risotto champignon spek. Deze vormen stuk voor stuk de perfecte maaltijd na een lange wandeling in het bos om de mooiste herfstbladeren te verzamelen.

Om deze wandeling in het bos te vereeuwigen, kan je mooie herfstdecoraties maken met je verzamelde herfstbladeren. Omdat we graag veel met je delen, zijn hier twee doe-het-zelf ideeën voor leuke herfstdecoraties die je kan maken met de kinderen.

herbier d'automne

MAAK EEN DOORZICHTIG HERBARIUM

Verzamel herfstbladeren en droog ze moesten ze nat zijn. Leg ze in een groot, dik boek om ze te drogen en mooi plat te krijgen. Wacht een dag of twee. Neem de bladeren uit het boek en maak er een mooie compositie mee die je vervolgens in een glazen frame plaatst (te vinden in een speciaalzaak of tweedehands). Et voilà, je hebt nu prachtige herfstversiering om op te hangen.

Credit : ForgetMeNotNature

herbier d'automne

EEN ANDERE OPTIE: EEN HERBARIUM IN EEN KADER

Verzamel enkele mooie bladeren, net als bij de eerste tutorial. Droog deze in een groot dik boek. Zoek een mooi kader en kies een wit of lichtgekleurd papier. Wanneer de bladeren gedroogd zijn, maak je een mooie compositie met de herfstbladeren op het papier. Plaats je compositie in het kader. Draai en schuif tot je een mooie schikking vindt.

WedstrijdEN NU IS HET AAN JOU!

En nu is het aan jou om de mooiste herfstversiering te maken met je kinderen! Ga wandelen, verzamel enkele mooie herfstbladeren en maak (na een lekker stuk hartige taart) de mooiste herfstversieringen. Plaats je creaties op Instagram en tag @lestartesdefrancoise. Wij selecteren de 3 meest originele creaties en bieden de winnaars één van onze heerlijke herfsttaarten aan.

VOLG ONS OP INSTAGRAM