PortretLa Ferme Goffin

Ferme Goffin

Wat meer informatie over onze appelboer

We spreken af aan La Ferme des Hêtres in Rosoux. Niet ver van de vallei in Sint-Truiden, beroemd om tuinbouw en fruitteelt. Nicolas verwelkomt ons met een glimlach voor de prachtige boerderij verborgen door hoge, eeuwenoude bomen. Hij woont er al sinds hij heel klein is. Al 3 generaties op rij wordt er in deze boerderij ingezet op diversiteit om continuïteit te garanderen: Zo telen ze natuurlijk appels maar hebben ze ook peren, kersen, noten en sinds kort ook wijnstokken.

Ferme Goffin

Red Love & Pirouette appels

De familie Goffin heeft ervaring met het werken met appelrassen die beter bestand zijn tegen ziekten en een zeer goede smaak hebben. Met name de Red Love, met rood vlees, gekenmerkt door een duidelijke zuurgraad. En de Pirouette, een tamelijk platte appel met vele aroma's. En deze twee appelsoorten mag je best onze oogappels noemen. ;) Dit zijn de appels die wij selecteerden en nu gebruiken voor ons nieuw appeltaartrecept, de "Fleur de Pomme".

Vind in de beelden het fantastische pad van de boerderij naar onze taart.

Ontdek alle recepten vanAppeltaarten

Appelbloem, tatin, appel crumble, suikertaart met appel of apple mandarijn. Vind alle appeltaarten op onze online kaart.

Ik bestel